16 Mayıs 2013

Kastamonu usulü Tarhana tarifi ( yaş tarhana )



Eski blogumdan 2008 Ocak tarihli bir tarif.
 Melahat teyzemden Kastamonu usulü yaş tarhana tarifi
Harcı için :
5 kilo yoğurt, 4 demet dereotu, 4 demet taze nane, 4 demet maydanoz, 2 demet fesleğen, 10 adet soğan, 2 kilo domates, 1 kg kırmızı biber, Yarım kg sivri biber, 2 avuç tuz
Diğer malzemeler:
7 kg un
1 kg domates salçası
1 paket kimyon ( 50 gr )
1 paket pul biber ( 50 gr )
1 paket karabiber (50 gr )
Yaş maya (42 gr yarısı)
 Yapılışı :
Yoğurdu için verdiğim malzeme listesindeki yoğurt ve fesleğen sapları hariç diğer malzemeleri robottan çekin ve bu karışımı yoğurda ilave edip tuzunu da koyun. İyice karıştırıp bir bidona boşaltın ve ağzını kapatıp 1 hafta bekletin. Daha sonra beklemiş yoğurda unu karabiberi pul biberi kimyonu salçayı ve suda erittiğiniz mayayı da ilave ederek karıştırıp iyice yoğurun.  Tarhana hamurunuz hazır şimdi bu hamuru bir bidonun yarısını dolduracak şekilde boşaltın ve ağzını sıkıca kapatın. Tarhana kabaracağı için bidonun yarısı boş kalmalı. 3-4 gün de bir tarhanayı karıştırın ki taşmasın.
Afiyet olsun…..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...