16 Mayıs 2013

Kaygana ( Ordu usulü )

Bu tarif eski blogumdan alıntıdır. 


Şubat 2008

Ben bu yemeği yapalı neredeyse 1 ay oldu fakat yayınlama fırsatı şimdiye nasipmiş. Bir gece saat 1 sularında eşim televizyonda kanalları gezerken ordu yöresini tanıtan bir programda gördüm bu tarifi ve program biter bitmez gecenin bir yarısı yaptım ve eşimle afiyetle yedik. Sizlere de kesinlikle tavsiye ederim. Hafta sonu kahvaltıları içinde güzel bir tarif bu.



Malzemeler:
5 adet orta boy patates
Taze kaşar peyniri (1 paket katı yağ büyüklüğünde)
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
2 diş sarımsak
3-4 dal taze soğanın yeşil yaprakları
Karabiber, tuz

Yapılışı :

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir çatalla püre haline gelene kadar ezin. İçerisine rendelenmiş sarımsağı ve kaşar peynirini, minik minik doğradığınız taze soğan ve maydanozları, yumurtayı, tuzu ve karabiberi de ekleyip iyice yoğurun. Geniş bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı koyun ve harcınızı tavanın içini kaplayacak şekilde yayın.Orta ateşte kapağı kapalı olarak kızartın alt tarafı iyice kızarınca kapak yardımıyla kaygananızı ters çevirerek diğer tarafını da kızartın. Kaygananız hazırdır bir servis tabağına alarak börek gibi kesip ikram edin.
Afiyet olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...